Vision

Vi på företaget Ekenhus anser att ett vardagsrum ska var ljust och trevligt gärna placerat år sydväst med ringa insyn. Vi tycker att det är en fördel om köket är placerat så att man ser lite av det som händer utanför i stora världen, vy mot gatan är ingen nackdel. Sovrum ska vara privata och skyddade från direkt insyn.

Vi försöker att designa bort ytor som kan bli svårmöblerade och lite använda.

Vi eftersträvar att placera terrasser och uteplatser där man kan ta tillvara kvällssolen och vara en plats för umgänge och grillning. Gärna även en mindre uteplats i öster för kaffe en solig lördagsmorgon.

I ett Ekenhus ska det finnas plats att stuva undan de saker som säsongen inte påbjuder eller av annan orsak inte behöver ligga omedelbart tillgängliga.

Att ta sig till och från sin bostad gör vi alla dagligen, om och om igen. Vi eftersträvar att underlätta detta genom att bilen är nära tillhands, att cykeln har en plats samt att allmänna kommunikationer finns inom räckhåll.

Fönsterplacering i ett Ekenhus följer vår filosofi genom att ha större fönster där det ska vara ljust och där insyn är accepterat. Mindre fönster i rum där man vill vara mer privat.

Ekenhus är gediget byggda med en välisolerad kraftig stomme och väggar som tål att hänga en tavla på.

Ekenhus levereras med hög kvalité på golv- och väggmaterial, kök och övrig utrustning.

I våra projekt använder vi mycket tid och resurser för att hitta den bästa kombinationen av tomtens läge, husets planlösning och husets form. Vi samarbetar med de bästa arkitekterna, allt för att optimera ditt boende.